AC Kondor Ljubljana Offers & Promotions

Are you looking for your dream car? Then Volkswagen is the right place for you. Secure a new car that is available immediately or configure your dream model entirely according to your ideas

  1. Ponudbe in akcije
  2. LETNE PNEVMATIKE - AKCIJSKA PONUDBA
06.03.2023
Tires & Wheels

LETNE PNEVMATIKE - AKCIJSKA PONUDBA

Predstavljena akcijska ponudba za letne pnevmatike, vam omogoča širok nabor pnevmatik Continental in Goodyear po ugodnejših cenah. Letne pnevmatike po akcijskih cenah so na voljo v AC Kondor.

Akcijska ponudba - letne pnevmatike

S 15. marcem se začenja obdobje, ko na vaša vozila ponovno nameščate letne pnevmatike. Predstavljena akcijska ponudba letnih in celoletnih pnevmatik je na voljo v AC Kondor.

Letne pnevmatike Continental – akcijska ponudba

Image
Image
Image
Image

NOVO V PONUDBI CONTINENTAL

Continental predstavlja novo tehnologijo ContiRe.Tex, pri kateri poliestrsko prejo, pridobljeno iz recikliranih PET plastenk uporabljajo pri izdelavi karkas pnevmatik (in ne v gumeni zmesi). Pri tem navajajo, da niso sklepali kompromisov pri kakovosti, varnosti ali trajnosti novih artiklov. Continentalu še pohvalijo, da v svoji proizvodnji porabijo 55% manj vode in 17% manj energije kot pred časom.

Pnevmatike so označene z okrajšavo »CRM«, kar pomeni »Contains Recycled Material« ali »vsebuje recikliran material«. Najdemo jih na letnih PremiumContact 6 CRM, EcoContact 6 CRM in celoletnih AllSeasonContact CRM. Posamična pnevmatika vsebuje med 9 in 15 plastenkami PET.


Nova pnevmatika PremiumContact™ 7

Nova letna pnevmatika nadaljuje svojo vrhunskost pri ponudbi pnevmatik Continental. Če je izhodišče prejšnja generacija PremiumContact™ 6 potem jo njena naslednica presega (navedba na podlagi notranjih preizkusov pri 245/45R18 100Y XL) na več kategorijah:

  • pri vodljivosti na mokri cesti za 5 %,
  • akvaplaningu (splavanju pnevmatike) za 2%,
  • količina prevoženih kilometrov je daljša za 10%,
  • zaviranje na mokri cesti je bolj učinkovito za 7 %, na suhi cesti za 3 %
  • za isti odstotek pa je ponavedbah proizvajalca izboljšana tudi vodljivost.


Pri Continentalu poudarjajo tudi, da lahko pri pnevmatiki PremiumContact™ 7, zaradi nove primesi imenovane RedChili, preskočite katero koli fazo segrevanja (ustrezna delovna temperatura), varno zaviranje pa vam zagotavlja že od samega začetka.

PremiumContact™ 7 v velikostih od 16 do 21 palcev, v širini od 205 do 315 mm in v hitrostnih razredih od H do Y. Letna pnevmatika PremiumContact™ 7 je od marca 2023 na voljo v servisni mreži.


Continental SportContact 7

Nova pnevmatika Continental SportContact 7 posebej prilagojena posameznim razredom športnih vozil še bolj poudarja dobro znani občutek pnevmatik Continental SportContact. V svoji sedmi generaciji po navedbah Continentala predhodnico presega pri:

zaviranju na mokri podlagi za 8 odstotkov,
v vseh ostalih izmerjenih parametrih od 3 pa do izstopajočih 17 odstotkov, ki predstavljajo več prevoženih kilometrov.
Pri zasnovi nove Continental SportContact poudarjajo še vzajemno učinkovanje izredno mehke gumene zmesi z dodatkom imenovanim BlackChili in izredno togega dezena tekalne plasti za dolgotrajen in neprimerljiv užitek v vožnji. Pnevmatika Continental SportContact7 se je izvrstno izkazala na testu, ki so ga februarja 2023 opravili pri reviji »Gute fahrt« (3/23). Primerjali so sedem različnih pnevmatik dimenzije 235/35 R 19, na vozilih VW Golf GTI in CUPRA Leon TSI. Continental SportContact 7 pnevmatika je premagala vso konkurenco.

Continental SportContact je na voljo v velikostih od 19 do 23 palcev, v širini od 225 do 335 mm, presek višine od 45 do 25 in v hitrostnem razredu Y. Letna pnevmatika Continental SportContact 7, je od poletja 2022 na voljo v prodajno servisni mreži.

Pnevmatike za električna vozila
Continental je eden izmed vodilnih dobaviteljev pnevmatik za prvo vgradnjo v električna vozila. Uspešnost na tem področju odraža tudi njihovo zavezanost k sonaravni mobilnosti: pnevmatike Continental so nameščene na 40 % modelov električnih avtomobilov in dostavnih vozil, ki jih proizvajajo v Evropi, in na prek 50 % tistih, ki jih proizvajajo v Severni in Južni Ameriki.

Pnevmatike so bistvena stična točka med vozilom in cesto. Če niso vrhunske so posledično nekatere lastnosti vozila omejene. V 1980. letih sta imela kotalni upor in poraba goriva relativno manj pomembno vlogo, z vzponom (zahtevami) električne mobilnosti pa se je to bistveno spremenilo. Precejšnja masa vozila, spremenjen način pri prenosih sil (navor) in optimizacija kotalnega upora so vzrok za nastanek nove oznake za prvo vgradnjo: „ ⊕“.

Na primer, avtomobili družine Volkswagen ID. so opremljeni s pnevmatikami z optimiziranimi lastnostmi; kotalnim uporom, vodljivostjo po mokri podlagi in hrupom med kotaljenjem. „ ⊕“ bo uporabljalo več izdelovalcev pnevmatik. Uporaba tovarniško priporočenih pnevmatik za vozila na električni pogon je priporočljiva in vpliva na akcijski radij

LETNE PNEVMATIKE Goodyear - AKCIJSKA PONUDBA

Image
Image

GOODYEAROVA PNEVMATIKA Z NAJBOLJŠO OCENO NA AMZS TESTU LETNIH PNEVMATIK


Avto moto zveza Slovenije je na nedavnem testu letnih pnevmatik na najvišjo stopničko uvrstila pnevmatiko Goodyear EfficientGrip Performance 2. Poleg merila varnosti so testu tokrat dodali še merilo okoljevarstvenih lastnosti pnevmatik.

Goodyearova pnevmatika se je na nedavno izvedenem AMZS testu letnih pnevmatik dokazala z najboljšo uvrstitvijo. Testni vozniki so jo namreč opisali kot izjemno uravnoteženo, kar pomeni, da pnevmatika zagotavlja doslednost in zanesljivost v celotnem spektru razmer. Za kriterij obrabe tekalne plasti je pnevmatika Goodyear EfficientGrip Performance 2 prejela najboljšo oceno, med najboljše pa se je uvrstila tudi z vidika zmogljivosti.

Posodobljeni kriteriji testa so po novem vključevali tudi merila okoljevarstvenih lastnosti, ki so prispevala 30 % h končni oceni. Preostalih 70 % je predstavljala komponenta varnosti.

Pnevmatika Goodyear EfficientGrip Performance 2 voznikom omogoča več prevoženih kilometrov in ob tem zagotavlja visoko raven zmogljivosti, pohvali se lahko tudi z oceno A za oprijem na mokri podlagi na evropski oznaki za pnevmatike. 

Pnevmatika zmore 50 % več prevoženih kilometrov v primerjavi z njeno predhodnico in zavidljivih 20 % več v primerjavi z najbližje uvrščeno konkurenčno pnevmatiko.


Obenem pnevmatiko odlikujeta Goodyearovi najsodobnejši tehnologiji za zaviranje na mokri podlagi in stabilnost na suhi podlagi.

Login to the newsletter

One step ahead! Our newsletter keeps you up-to-date about our activities and exclusive special promotions!

The input data is not valid. Please try again.

please choose a salutation

Sadly, a problem occured while signing up to the newsletter. Please try again later.

checkbox_default

Thank you!

You successfully signed up to our newsletter.

You will reciee an e-mail containing a verification link, to finish your registration.